1. Raudonam padažui reikia 2 indelių konservuotų pomidorų. Pakepti 3-5 smulkiai pjaustytus svogūnus su čiobreliais ir raudonėliais ir patroškinti ant silpnos ugnies kartu su pomidorais. (naudojau 1 indelį ir 3 mažus svogūnus, bet raudono padažo galėjo būti daugiau.
  2. Baklažanus ir pievagrybius supjaustyti 2-3mm griežinėliais ir pamarinuoti atskirai. Marinatui naudojau šlakelį obuolių atsto, aliejaus, žolelių, citrinos sulčių.
  3. NB – į raudoną padažą, taip pat i ant grybų/baklažano dėjau saldžių raudonųjų paprijų kaip skonius sujungiantį elementą.
  4. Baltam padažui 40gr sviesto, 2 šaukštai miltų, 0,5l pieno.
  5. Makaronus sudėti tankiai su nedaug padažo.
  6. Kepiau 34 min – man pasirodė pats tas, gal galėjo būti 40min. svarbu kad kraštai būtų uždengti padažu ir nesudžiūtų.