Mano žmonos turbūt labiausiai mėgiamas mano kulinarinis kūrinys. Umami! 🙂

Gavosi toks bene pirmas tikrai sėkmingas improvizacinis patiekalas iš rytų virtuvės impresijų, kažkiek paremtų internetuose suieškotu know-how. Pradžia kaip ir visad su vištiena – apie 500g vištienos šlaunelių mėsos pamarinuoju su ciberžole, raudonaja paprika, imbieru, garstyčiomis, aliejumi. Pamarinuotą stambokais gabalais sukapotą vištieną apvolioju krakmolo ir miltų mišiniu (3 šaukštai : 2 šaukštai) ir pačirškinu ant stiprios ugnies su nemažai riebalų. Tada padedu pailsėt, ir lygiagrečiai paruošiu daržoves ir ryžius .Daržovės susideda iš šiek tiek pakeptų ir kartu su agurkais patroškintų stambiai sukapotų svogūnų (1 svogūnas + 2 nedideli agurkai). Troškinant įpilu austrių padažo ir šiek tiek vandens, skonį pakoreguoju sojų padažo ir rudojo cukraus pagalba. Į sutroškintas daržoves suberiu vištieną ir porą minučių viską kartu patroškinu. Galiausiai sumaišau su paruoštais ryžių makaronais ir voila!

PS gal kažkiek trūko šitaki grybų, ir šviežių žalumynų ant viršaus. Bet ir be jų ganėtinai tobula.